#
seo
VTEM BannersVTEM BannersVTEM Banners
Naslovna Magazin TANTRA Magazin TANTRA - 1. broj

Tantra.hrTantra.hr
Cijenjeni čitatelji predstavljamo vam novi obnovljeni portal Tantra.hr

Tantra.hrEdukacija
Cilj portala Tantra.hr je edukacija o spolnosti, ljubavnom životu te tjelesnom i psihičkom razvoju.

Tantra.hrKnjige i DVD
Preporuke literature, knjiga i DVD-a.
Knjige - prodaja i najam.
DVD - Prodaja i najam.
Magazin TANTRA - 1. broj
PDF Ispis E-mail


Pregled prvog broja magazina TANTRA

Magazin TANTRA
POGLAVLJE 1
Preuranjena i voljna ejakulacija

Nakon godina istraživanja, pokušavanja i izučavanja drugih tradicija, zapadna seksualna medicina je nevjerojatno napredovala. Napokon je nađeno rješenje za ono što se nekada smatralo beznadežnim slučajem - za preranu ejakulaciju. U ranim stupnjevima seksualne medicine, uslijed nedovoljnog razumijevanja, preuranjena ejakulacija je često bila krivo dijagnosticirana. Od tada smo naučili da 90% svih osoba koje prerano ejakuliraju mogu biti izliječene slijeđenjem veoma preciznih metoda seksualne terapije. Stoga psihoanalitičari više ne mogu opravdavati dugotrajne i skupe seanse za razotkrivanje seksualne prošlosti koja je sasvim nebitna za ovaj seksualni nedostatak.

Preuranjena ejakulacija je čin nevoljne ejakulacije. To je naprosto nedostatak obučenosti i ne treba ga miješati sa fizičkom nesposobnošću. Ovo se može usporediti s treningom koji sva djeca prolaze da bi naučila ovladati svojim analnim i urinarnim sfinkterom i koristiti toalet. Za ovladavanje ejakulacijom neophodan je sličan trening koji nam do sada nisu ponudili. Kada shvatite ovu ideju bit ćete već dobrano na putu spoznavanja činjenice o prevladavanju svojega trenutnog stanja. Neophodan je psihofizički trening, razvijanje novih neuronskih veza, uklanjanje starih loših navika i uspostavljanje novih. Ako mu se potpuno posvetite i obratite pozornost na sve detalje, raspored vježbi koji vam ovdje nudimo zauvijek će vas osloboditi neprijatnosti nevoljne ejakulacije. Na fizičkoj razini ovaj će vam program pomoći da smanjite pretjeranu osjetljivost vanjskih seksualnih organa i otkrijete mišiće koji njima upravljaju. Na psihičkoj razini razotkrit ćete i bolje osvijestiti razine uzbuđenja, što će vas, zauzvrat, naučiti boljoj kontroli ejakulacije. Dakle, pripremite se za iskustvo seksualne svjesnosti i neograničenog uzbuđenja!

POGLAVLJE 2
Što je preuranjena ejakulacija?

Psihijatri definiraju preuranjenu ejakulaciju kao "stalnu ili učestalu ejakulaciju uz minimum seksualne stimulacije prije, tijekom, ili ubrzo nakon penetracije i prije nego to osoba želi." I dalje ostaje nejasno pitanje: Što se smatra "ubrzo nakon penetracije"? Alfred Kinsey tvrdi da 75% testiranih muškaraca ejakulira za manje od dvije minute nakon ulaska uvaginu. Znači li to da 75% svih testiranih muškaraca ejakulira preuranjeno? Preuranjena ejakulacija se ne može odrediti vremenskom vrijednošću. Preuranjena ejakulacije je naprosto čin nevoljnog klimaksa. Bilo da do njedođe nakon jedne ili deset minuta ili jednog sata, ako je mimo naše volje onda je preuranjena.

Neki slučajevi preuranjene ejakulacije su teži i dovode muškarca do klimaksa čim penis dođe u kontakt s vaginom. U manje težim slučajevima, muškarac je sposoban prodrijeti u vaginu i započeti seksualni čin, ali je nesposoban održati kontrolu pri višim razinama uzbuđenosti. Muškarac koji ejakulira voljno može održavati seksualni odnos na stupnju uzbuđenosti takozvanog "platoa", povećavajući seksualnu stimulaciju dok je penis u svom najerigiranijem stanju prije samog klimaksa

U primjeru (a), zbog visoke razine uzbuđenosti muškarčeva seksualna reakcija je brza i stalno raste bez izrazitog "platoa". Posljedica toga je nevoljna ejakulacija prije ulaza u vaginu (teži oblik preuranjeneejakulacije).

U primjeru (b), muškarčeva seksualna reakcija je, prije snošaja, snažna i kontrolirana na stupnju "platoa". Medjutim, ubrzo nakon ulaska u vaginu podiže se do klimaksa (uobičajeni slučaj preuranjene ejakulacije).

U slučaju (c), muškarac ima seksualnu reakciju s dobrom kontrolom ejakulacije. Sposoban je održati snošaj znatnije vrijeme na stupnju "platoa" prije nego se penje do vrhunca (dobra kontrola ejakulacije).

Crteži (a i b) prikazuju brzi tempo uzbuđivanja prije i odmah nakon ulaskau vaginu koje gotovo preskače stupanj "platoa". To uzrokuje da muškarac ejakulira protiv svoje volje. S dobrom kontrolom ejakulacije muškarac je sposoban održavati koitus sve dok se on ili njegova partnerica ne odluče na klimaks. Učeći pravilne metode kontrole ejakulacije ojačat ćete svoje samopoštovanje i pouzdanje i uvesti radost seksa u svoj život bez ikakvih lijekova.

INFORMACIJE I NARUDŽBE

Naručite pouzećem

OSTVARENJE d.o.o., D. Vukojevac 12, 44272 Lekenik

Tel/fax: 044/732-246, 091/893-0171

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Naruči