#
seo
VTEM BannersVTEM BannersVTEM Banners

Tantra.hrTantra.hr
Cijenjeni čitatelji predstavljamo vam novi obnovljeni portal Tantra.hr

Tantra.hrEdukacija
Cilj portala Tantra.hr je edukacija o spolnosti, ljubavnom životu te tjelesnom i psihičkom razvoju.

Tantra.hrKnjige i DVD
Preporuke literature, knjiga i DVD-a.
Knjige - prodaja i najam.
DVD - Prodaja i najam.
Kobrin dah - Preporađanje - Svjetlosni dah
PDF Ispis E-mail

KOBRIN DAH

Kobrin dahKobrin dah je krajnje ezoterična tehnika tantričke Kriya yoge koja se od izvornog učitelja, Hedhakan Babajija, usmenom tradicijom prenosila preko linije Swami Shivanande i Swami Satyanande do nekolicine suvremenih učitelja na Zapadu. Za razliku od relativno dobro poznate i rasprostranjene bhakti varijante Kriya yoge koja se prenosila preko linije Swami Yoganande, tantrički vid Kriya yoge bila je mnogo skrivenija i manje raširena metoda. Razlog tome je to što metoda Kobrinog daha aktivira i prve tri čakre, integrirajući tako seksualnu energiju u osobni razvitak, što bhakti varijante Kriya yoge zaobilaze. Slaba rasprostranjenost prakticiranja Kobrinog daha bila je uvjetovana dosadašnjom nespremnošću čovječanstva da se kreativno odnosi prema svojoj seksualnosti.

Metoda Kobrinog daha sustavno aktivira sve glavne čakre, energetske centre, otvara osnovne energetske kanale i pokreće Kundalini Shakti, evolutivnu energiju. Tradicija tvrdi da nekoliko minuta prakticiranja Kobrinog daha pruža dobrobiti višesatne meditacije. Ako se izvodi prije meditacije, praksa Kobrinog daha znato produbljuje iskustva. Kobrin dah obučava se u četiri razine. Predaje se isključivo usmenom tradicijom, putem inicijacije od kompetentnog učitelja. Obuka u prvu razinu Kobrinog daha zahtijeva jednosatnu instrukciju i inicijaciju. Praksa zahtijeva desetak minuta, jednom ili dva puta dnevno. Upute u sljedeću razinu dobivaju se nakon što je osoba dovoljno vremena redovno prakticirala prethodnu i dostigla odredjenu razinu iskustva i pročišćenosti.


REBIRTHING

REBIRTHING (preporađanje) je jednostavna tehnika osobnog razvoja s ogromnim praktičnim vrijednostima. Pospješuje duboku opuštenost, preusmjeravanje i obnovu ljudskog duha, uma i tijela. Lako se uči i izvanredno je ugodna. Njeni rezultati su trajni.
Znanost preporađanja (REBIRTHING) je osobni proces koji koristi tehniku disanja da bi očistio tjelesne, mentalne i emocionalne blokove ili stresove, naročito one koji se pojavljuju rođenjem i u ranim životnim iskustvima. Izvor većine čovjekovih teškoća ponašanja je u veoma ranom iskustvu djetinjstva. Aktiviranjem prošlih traumatičnih iskustava, potisnutih u dubljoj svijesti i njihovim blagim otpuštanjem, postižemo radosnu integraciju energija, što povećava našu sposobnost uživanja punijeg života, kako sa sobom tako i s drugima.
Zašto se naziva REBIRTHING (preporađanje):
1. Ova tehnika pospješuje širenje čovjekovog prirodnog osjećaja zadovoljstva i opuštenosti, obuhvačajući tako sva prošla iskustva. To obično rezultira potpunim sjećanjem na vlastito rođenje.
2. Ova tehnika praktičaru uvijek daje iskustvo ponovnog započinjanja života, s jasnijom svrhom, većim suosjećajem i sveprožimajućom srećom.
REBIRTHING je poseban poduhvat, duboko putovanje u vaše vlastito srce, ali i u vanjski svijet. Na tom ćete putovanju otkriti svoju sposobnost da sebi podarite vrstu života koju ste uvijek željeli. Još važnije, otkrit ćete svoju ulogu u preoblikovanju Zemlje - u mjesto trajnog mira, prosperiteta i suradnje.


SVJETLOSNI DAH


Svjetlosni dah je metoda osobnog razvoja i istraživanja proizašla iz tehnike Preporađanja (Rebirthing). Rebirthing se pojavio na temelju opažanja da svaka trauma koči, odnosno, ostavlja ožiljak u našem obrascu disanja. Rebirthing je obrazac svjesnog, otvorenog, povezanog disanja koji rastvara nakupljene stresove, traume i blokade i omogućava slobodni protok energije u psihofizičkom organizmu. Za razliku od Rebirthinga, Svjetlosni dah se radi u fizički povezanom krugu što dovodi do izgradnje snažne grupne energije. Zbog toga sudionici nisu značajno opterećeni subjektivnim zbivanjima rastvaranja vlastitih trauma već su uronjeni u grupnu energiju, a to u velikoj mjeri olakšava proces i čini ga ugodnijim. Otvoreno, povezano disanje pomiče organizam iz homeostaze, a to stvara uvjete za izmijenjena stanja svijesti. Nakon Svjetlosnog daha se još nekoliko dana osjećamo energizirano, obnovljeno i poletno. Dugoročno, svjetlosni dah nas vodi prema integriranijem i cjelovitijem doživljavanju sebe i svijeta. Naziv je proizašao iz izjava mnogih sudionika da pri kraju seanse vide oko grupe moćnu svjetlosnu strukturu.
INFORMACIJE I PRIJAVE ZA OBUKU

OSTVARENJE d.o.o., D. Vukojevac 12, 44272 Lekenik

Tel/fax: 044/ 732-246, 091/893-0171

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Voditelj tečajeva: Davor Stančić